2018-10-06 09:22 #0 av: [NeferNefer]

Ett riktigt otäckt fenomen är hur farliga lögner alltför lätt sprids och leder till de mest fruktansvärda övergrepp på oskyldiga.

Här är en helt underbar och otäck bok om  de hemska förföljelserna, tortyren och morden på kvinnor under vad som har kallats "häxprocesserna". 

https://www.bokus.com/bok/9789198364101/dar-morker-moter-ljus-en-resa-i-kvinnohistoria/

"Författaren Agneta Nyholm Winqvist har genom egen forskning och med ett starkt personligt engagemang kastat nytt ljus över vår kvinnohistoria och på ett spännande sätt lyckats vända det mot nutida lärorika fenomen. Den här boken borde alla läsa..." Elisabeth Strömqvist socialdemokratiska kvinnor Västernorrland 

Åren 1674-1675 sker Nordens största historiska rättsskandal. En massavrättning av ca 120-130 kvinnor under det som kallas trolldomsprocessen. I den här boken får du följa med till Härnösand som är epicentret för den här historien. Du får veta vad som skedde innan det bröt ut och vad som fanns på de här platserna i Ångermanland hundratals år tillbaka i tiden . Du kommer att få stifta bekantskap med Gudinnan Freja och Jungfru Maria vilka spelar viktiga nyckelroller i den här tragiska delen av vår kvinnohistoria. Boken vänder sedan till nutid och belyser de skador som män och kvinnor fortfarande bär från den här tiden och hur de kan läkas.